Miten valitsen oikean lumilautakenkien koon?

Monojen kokojen määrittämiseksi käytämme MONDO POINT- systeemiä. Tässä artikelissa saatte tietää, mitä MONDO POINT tarkoittaa ja miten voisitte itse tarkasti mitata jalkojenne numeron tehdäksenne oikean valinnan.

Seisoassenne selkä vasten seinää laittakaa kantapää seinään. Mitatkaa jalan pituus (käntäpäästä varpaisiin). Pyöristäkää mitta 0,5 cm -tarkkuudella (esimerkiksi 26,3 = 26,5, 28,7 = 29 tai 26,8 =27,0). Älkää unohtako: jos käytätte tavallisesti paksumpia sukkia, lisätkää 0,5 – 1 cm tulokseen.

Tietysti teitä auttaa alla oleva maailmassa käytettyjen kengännumerojen kokotaulukko.

 

LUMILAUTAKENKIEN KIINNITYSSYSTEEMIT

Perinteinen nyöritys
Tämä on yksinkertainen nyörien systeemi (samalla kuin perinteisilla kengillä). Tämä järjestelmä on vakiintunut, mutta sillä on myös yksi haitta: nyöriminen kestää pitkään eikä ole palvelun näkökulmasta erittäin mukavaa.

BOA -systeemi
Nyörien sijasta on kengissä pieni kiekko, johon liitetyn terasköyden avulla kenkää tiivistetään. Tämä systeemi on hyvin yksinkertainen, nopea ja palvelun näkökulmasta mukava. Se on luotettava ja vakiintunut.

QUICK FIT systeemi 
Tiivistävä mekanismi, joka on hyvin tunnettu, koska samalla lailla tiivistetään sisäkenkää. Tämä järjestelmä on nopea ja yksinkertainen eikä se vaadi paljon energiaa.